UDMR Mureş, către Dorin Florea: “Dorim muncă și rezultate în loc de isterie!”

udmr mures catre dorin florea dorim munca si rezultate in loc de isterie

Biroul de presă al UDMR Mureş a remis vineri, 9 august, un drept la replică la scrisoarea deschisă adresată târgumureşenilor de Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, care îşi manifesta cu această ocazia nemulţumirea vis a vis de amânarea rectificării bugetului local de către consilierii UDMR.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al dreptului la replică semnat “UDMR Mureş”:

“Primarul municipiului Târgu Mureș face ceea ce știe cel mai bine: minte! Aduce acuzații false împotriva UDMR și a consilierilor săi locali.

Totuși, printre problemele ridicate de primar, putem constata că există un acord parțial între el și UDMR în două puncte:
Da, „instituțiile abilitate” ale statului ar trebui să verifice funcționarea Primăriei Târgu Mureș. După douăzeci de ani este deja bine cunoscut faptul că stilul de conducere, deciziile și acțiunile primarului nostru au făcut din Târgu Mureș un oraș al fărădelegii.
 Da, în douăzeci de ani de mandat marca Dorin Florea, Târgu Mureș a devenit un oraș „marginalizat și izolat”. Studiul efectuat de Forbes România indică, de asemenea, acest fapt. Conform acestuia, Târgu Mureș se află doar pe locul 20 din țară în topul celor mai bune orașe. Aproape toate centrele administrative din regiunea centrală de dezvoltare depășesc Târgu Mureș-ul în listă (Alba Iulia, locul 5, Sibiu, 6, Brașov, 7, Miercurea Ciuc, 13).

În ceea ce privește bugetul orașului și rectificarea acestuia, bugetul adoptat în aprilie nu este mai mic, ci dimpotrivă, depășește cu 45 de milioane de lei pe cel din 2018.

La începutul anului s-au alocat în total 32 de milioane de lei pentru funcționarea și costurile de renovare a școlilor, cadrul bugetar fiind majorat cu încă 3 milioane la rectificare. Suma destinată pentru lucrările de reparații a crescut cu 800 de mii de lei datorită rectificării bugetare.

Cu ocazia rectificării bugetare, consiliul a votat 2,2 milioane de lei pentru reabilitarea străzii 8 Martie, menționată de domnia sa (începând din 2017, la sugestia UDMR se alocă fonduri în acest scop în fiecare an, dar investiția tot nu s-a realizat), încă 1 milion de lei pentru dotarea terenurilor de joacă, 200 de mii de lei pentru parcuri, și 3,5 milioane de lei pentru funcționarea Clubului Sportiv Municipal.

Sumele prezentate demonstrează clar că primarul minte. Detaliile oferite mai sus sunt date publice pe care oricine le poate găsi pe pagina de internet a orașului.

Este evident că primarul încearcă să-și explice propriul eșec. Stârnește tensiuni etnice inutile, deoarece și-a dat seama că nu poate ignora maghiarii din Târgu Mureș. Șantajează și dezinformează sportivii nevinovați și cu bună-credință, liderii de organizații nonguvernamentale, antreprenorii, și nu în ultimul rând, locuitorii orașului, și încearcă să-i instige împotriva maghiarilor.

Domnule Primar, în loc să creați această isterie în masă, mai bine spuneți-ne: după douăzeci de ani de condus orașul, și după ce veți pierde alegerile de anul viitor, va mai rămâne altceva în urma Dumneavoastră în afară de haos?

UDMR Mureș”

(Redacţia)

Post-ul UDMR Mureş, către Dorin Florea: “Dorim muncă și rezultate în loc de isterie!” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: UDMR Mureş, către Dorin Florea: “Dorim muncă și rezultate în loc de isterie!”

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.