Administrație

USR cere Ministerului Culturii prelungirea contractului de închiriere a Castelelor Peleş şi Pelişor

Uniunea Salvaţi România somează Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi pe ministrul Daniel Breaz să ia măsuri urgente pentru prelungirea contractului de închiriere a Castelelor Peleş şi Pelişor şi să demareze ‘fără întârziere’ procedurile pentru începerea lucrărilor de restaurare.

Începând din aprilie 2018, Ministerul Culturii nu mai are un contract valabil cu Casa Regală a României în privinţa celor două castele şi a Căsuţei Poartă, iar ultimul termen de evacuare, prelungit mai bine de un an, a expirat la 31 iulie 2019.
În urmă cu două zile, primul din cele trei imobile, Căsuţa Poartă, a fost predat Casei Regale. În actualele condiţii, Muzeul Peleş este sub ameninţarea de a trebui să evacueze colecţiile de patrimoniu găzduite de Castelul Peleş şi Castelul Pelişor şi de a preda şi aceste clădiri, se arată într-un comunicat transmis de USR.

Reprezentanţii Uniunii apreciază că o astfel de situaţie este ‘intolerabilă’, reprezentând ‘punctul culminant al indolenţei Ministerului Culturii faţă de istoria şi moştenirea culturală a României şi dovada incompetenţei’ actualului ministru.

The post USR cere Ministerului Culturii prelungirea contractului de închiriere a Castelelor Peleş şi Pelişor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: USR cere Ministerului Culturii prelungirea contractului de închiriere a Castelelor Peleş şi Pelişor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button