Administrație

Va apărea o nouă clasificare a unităţilor hoteliere şi a pensiunilor

Ministrul turismul, Bogdan Trif, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu, că intenţionează să introducă o nouă clasificare a unităţilor hoteliere şi a pensiunilor care oferă turiştilor un sejur în stil tradiţional, sub marca „Autentic românesc”.

Bogdan Trif:

Ne-am inspirat inclusiv din modelul spaniol și anume, atunci când un turist străin vine în România și vrea să petreacă, să mănânce tradițional, să stea într-o încăpere, amenajată tradițional, să putem să-i oferim acest lucru şi atunci, o să licențiem unități hoteliere sau pensiuni sub această clasificare, trebuie să îndeplinească niște criterii și atunci o să ieșim cu această marcă. Este un turism de nișă, dar am văzut că în unele țări prinde foarte bine și sunt foarte mulți turiști, care măcar pentru o noapte vor să petreacă în stil tradițional.

 Bogdan Trif, a mai spus că această nouă clasificare, sub marca „Autentic românesc”, ar urma să fie pusă în practică, anul viitor.

The post Va apărea o nouă clasificare a unităţilor hoteliere şi a pensiunilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Va apărea o nouă clasificare a unităţilor hoteliere şi a pensiunilor

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button