Administrație

Varianta de ocolire a Tîrgu-Mureșului mai primește o șansă de realizare

Lucrările pentru construirea centurii Tîrgu-Mureşului vor fi reluate, după ce Ministerul Transporturilor a obţinut prelungirea acordului de finanţare până în 2023, a explicat purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu.

Mâine este termenul limită pentru depunerea ofertelor, care este posibil să fie prelungit din cauza clarificărilor cerute de operatorii economici care intenționează să participe la licitația de atribuire a lucrărilor.

Reprezentantul CNAIR a precizat că, în acest sens, actul adițional la contractul de finanțare a fost semnat pe 12 septembrie, iar Uniunea Europeană va vira pentru acest proiect 293 de milioane de lei, fonduri nerambursabile:

Acest proiect, în lungime de aproximativ 12 km, va ajuta la ocolirea municipiului Tg. Mureș pe relația DN 15 – DN 13. Durata de proiectare va fi de șase luni iar perioada de execuție de 18 luni. După ce se va încheia noua perioadă de depunere a ofertelor, se va intra în etapa de verificare a ofertelor pentru conformitate, după care se va intra în faza de evaluare financiară și tehnică, și se va anunța câștigătorul licitației. Dacă nu vor fi contestații, în 10 zile se va putea semna contractul. Dacă vor fi contestații, trebuie să așteptăm stingerea contestațiilor, inclusiv în instanță.


Lucrările la centura Tg. Mureșului pot fi reluate la cinci ani de la începerea construcției, în condițiile în care contractul inițial a fost reziliat în 2017, iar la data respectivă proiectul a fost realizat în proporție de 35%.

Valeriu Russu

The post Varianta de ocolire a Tîrgu-Mureșului mai primește o șansă de realizare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Varianta de ocolire a Tîrgu-Mureșului mai primește o șansă de realizare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button