Administrație

”Zilele Patrimoniului Românesc”, la Sighişoara

Manifestarea cultural-artistică ”Zilele Patrimoniului Românesc” se va desfășura în perioada 27-28 septembrie în trei locații diferite din perimetrul Cetății Medievale Sighișoara, Piața Cetății, Strada Școlii și la Sala Sander. Evenimentul este organizat de Fundația Mihai Eminescu Trust, cu sprijinul Municipiului Sighișoara.

Potrivit site-ului oficial al Primăriei municipiului Sighișoara, www.sighisoara.org.ro, ”evenimentul își propune creșterea nivelului de educație interculturală a tinerei generații, prin implicarea copiilor și a tinerilor în activitatea atelierelor meșteșugărești și a artiștilor din zonă și în activități interactive de creație și de cunoaștere reciprocă a tradițiilor și obiceiurilor”.

Tot din aceeași sursă aflăm că sunt invitați să participe la aceste activități educaționale, aproximativ 30-40 de meșteșugari. Pe parcursul celor două zile, se vor desfășura ateliere meșteșugărești demonstrative, concursuri, activități interactive și un program artistic intercultural. Meșteșugarii vor interacționa cu publicul demonstrând tainele meșteșugurilor folosind materiale sau tehnici tradiționale de realizare.

Sesiunea de comunicări și expoziția va avea loc la Sala Sander.

Andreea GONDOR

Post-ul ”Zilele Patrimoniului Românesc”, la Sighişoara apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: ”Zilele Patrimoniului Românesc”, la Sighişoara

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button