Administrație

Ziua Drapelului, sărbătorită în Cetatea Medievală

Garnizoana Târgu-Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Primăriei municipiului Târgu-Mureş și al Consiliulul Judeţean Mureş organizează miercuri, 26 iunie, începând cu ora 10.00, o ceremonie publică de înălţare a drapelului național al României.

Şi în avcest an a fost ales un loc special pentru desfășurarea ceremoniei publice, Cetatea medievală din Târgu-Mureș, respectiv platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor.

În preziua evenimentului aniversar, la catargul instalat în acest loc s-a desfăşurat, în prezența gărzii drapelului și a unui trompet, pe semnalul ”Stingerea”, ceremonia de coborâre și desprindere de la catarg a drapelului arborat în anul anterior.

Drapelul nou, care urmează să fie înălțat pe catarg s-a introdus, aseară, în Catedrala ”Înălțarea Domnului”, unde a rămas peste noapte.

„În timpul ceremoniei publice care se va desfășura pe platoul din proximitatea Bastionului Dogarilor din Cetatea medievală, acesta va fi adus de către garda purtătoare, pe traseul delimitat de șirurile de onoare și va fi înălțat pe catarg concomitent cu intonarea de către întreaga asistență a imnului național al României. Alături de militarii forțelor pentru operații speciale din garnizoană, la activităţi vor participa efective ale Grupării de Jandarmi Mobile ,,Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mureş „Colonel Sabin Motora”, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş şi ai Poliţiei Locale Târgu-Mureş. Adresăm o invitație călduroasă, tuturor celor care doresc să-și exprime respectul față de drapelul național al României, care este probabil cel mai cunoscut simbol național al României, să vină alături de noi la această ceremonie publică”, a transmis lt. col. Sergiu-Petru Colceriu, comandantul Comenduirii de garnizoană Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Post-ul Ziua Drapelului, sărbătorită în Cetatea Medievală apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ziua Drapelului, sărbătorită în Cetatea Medievală

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button