2 elevi din Mureș și unul din Harghita vor fi premiați pentru nota 10 la bac

2 elevi din mures si unul din harghita vor fi premiati pentru nota 10 la bac

Fiecare elev care a încheiat Evaluarea Națională din acest an cu media generală 10 va primi 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu care a finalizat examenul național de Bacalaureat 2019 cu media generală 10 (inclusiv sesiunea specială și Bacalaureatul bilingv) va primi 3.000 de lei.
Decizia a fost adoptată în ședința de Guvern din 27 august, în semn de apreciere pentru aceste rezultate.
În județul Mureș, au fost anul acesta 2 medii de 10 la bacalaureat și 13 la evaluarea națională, a precizat pentru Radio Tg.Mureș inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie:

Este un stimulent extraordinar pentru copii și, Ministerul Educației Naționale, în funcție de resursele pe care le are, întotdeauna premiază plus valoarea. Întotdeauna copiii au venit bucuroși la inspectoratul școlar și vom organiza și în acest an o astfel de festivitate.

Inspectorul școlar județean adjunct al județului Harghita, Cristian Glodeanu, a salutat inițiativa, cu toate că în Harghita în acest an a fost o singură medie de 10, la evaluarea națională:

Este benefic că se fac aceste premieri, ne-am bucura să avem cât mai mulți copii cu medii de 10, acesta este și scopul nostru, să avem elevi cât mai bine pregătiți. M-am bucurat și de faptul că sunt copii care, în decursul a 4 ani, nu au avut nici o absență. Pot constitui un exemplu față de ceilalți copii.

La nivel național, vor beneficia de aceste stimulente financiare peste 450 de absolvenți de gimnaziu și peste 200 de absolvenți de liceu.

Raluca Creț

The post 2 elevi din Mureș și unul din Harghita vor fi premiați pentru nota 10 la bac appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 2 elevi din Mureș și unul din Harghita vor fi premiați pentru nota 10 la bac

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.