Cultură

34 % rata de promovare la bacalaureatul de toamnă în Mureș

Astăzi s-au afișat primele rezultate ale examenului de bacalaureat, în centrele de examen şi pe site-ul de internet bacalaureat.edu.ro.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să suţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, scrise şi orale, să obţină nota 5 la fiecare dintre acestea şi media 6, cel puţin, la probele scrise.

În județul Mureș, 34% din cei înscriși au îndeplinit aceste condiții, a declarant pentru RTM inspectorul școlar general, Ioan Macarie.

După sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, procentul de promovabilitate este de 34%. Noi îl considerăm mulțumitor, prin prisma rezultatelor de anul trecut, când a fost 27%. Probabil că, după soluționarea contestațiilor, acest procent va suferi mici modificări.

În județul Harghita, din cei aproape 1.000 de elevi înscriși, peste 42% au obținut medii de trecere, a precizat inspectorul școlar județean adjunct, Cristian Glodeanu.

Am avut 817 candidați prezenți, 139 nu s-au prezentat, nu am avut niciun elev eliminat. Avem 470 de elevi respinși, avem respinși cu medii între 5 și 6, 77 de candidați, 347 sunt cei care au promovat și avem cu medii cuprinse între 6 și 6,99, 244 de absolvenți, cu medii între 7 și 7,99, 90 de absolvenți, și 13 absolvenți care au reușit să promoveze cu medii cuprinse între 8 și 8,99.

Astăzi până la ora 16,00 s-au putut depune contestațiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Raluca Creț

The post 34 % rata de promovare la bacalaureatul de toamnă în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 34 % rata de promovare la bacalaureatul de toamnă în Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button