Cultură

600 de copii din toată țara vor învăța deprinderi necesare vieții în societate

Asociația Salvații Copiii a dat startul celei de a 20-a ediții a proiectului „Grădinița Estivală”. Acesta se desfășoară în mai multe localități din țară și urmărește să îi ajute pe copiii care provin din medii defavorizate să se integreze în societate, dar și în sistemul de învătământ.
Coordonatoarea proiectului, Cristina Tănase:

Oamenii cu care noi lucrăm și pentru care a fost creat acest program provin din medii dezavantajate atât social cât și etnic dar nu numai. Făcând acest program am început, să ajutăm, ușor-ușor, la integrarea lor în sistemul de învățământ de masă. La „Grădinița estivală” copiii învață, în primul rând, cum să se adapteze programului școlar, de exemplu învață, abilități de socializare, ascultare și igienă, iar toate aceste lucruri le facem prin joacă. Avem diferite domenii pe care le folosim în decursul celor 40 de zile de activități estivale, de exemplu, avem activităti culturale unde învățăm să dansăm, să cântăm, să facem diferite activitați iar copiii își dezvoltă imaginația si creativitatea. Aceste activități se fac bineînțeles în funcție de nevoile grupului.


Conform datelor Ministerului Muncii și Justiției Sociale, mai mult de 80% dintre copii sunt înscriși la grădiniță. Există însă o diferență de 10 procente între mediul urban și cel rural, dar și una mai mare între procentul celor înscriși și procentul celor care participa efectiv la grădiniță – nici 60%.

Vlad Todoran

The post 600 de copii din toată țara vor învăța deprinderi necesare vieții în societate appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 600 de copii din toată țara vor învăța deprinderi necesare vieții în societate

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button