Cultură

Andronescu: nimeni nu rămâne pe dinafara liceelor sau școlilor profesionale

Sindicatele din învățământ au cerut retragerea ordinului ministrului Educației privind noul plan de școlarizare pentru 2019-2020.

Reprezentanții Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” sunt de părere că prin scăderea numărului de locuri la liceu cu aproape 30.000, față de anul trecut, mulți dascăli vor fi afectați în mod direct, „pentru că vor fi obligați să intre în restrângere de activitate, ceea ce înseamnă că, cel puțin unii dintre ei, vor rămâne fără posturi“.

Aflat sâmbătă la Brașov ministrul Educației, Ecaterina Andronescu spune că nimeni nu va rămâne pe dinafară:

Anul trecut, prin cifra de școlarizare acordată, au rămas neocupate 30.000 de locuri pentru licee și 20.000 de locuri în școlile profesionale. Anul acesta n-am făcut decât, în primul rând, să dimensionăm cifra de școlarizare la nivelul numeric al promoției de anul acesta de la clasa a VIII-a. Ca urmare, în licee și școli profesionale, prin locurile alocate județelor, există un loc pentru fiecare: fie în liceu, fie în școala profesională. Nimeni nu rămâne pe dinafară.

The post Andronescu: nimeni nu rămâne pe dinafara liceelor sau școlilor profesionale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Andronescu: nimeni nu rămâne pe dinafara liceelor sau școlilor profesionale

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button