Au început înscrierile la grădiniță ale copiilor nou-veniți

au inceput inscrierile la gradinita ale copiilor nou veniti

Copiii cu vârste între 3 și 6 ani care nu au mai fost la grădiniță pot fi înscriși, începând cu 20 mai, pe locurile rămase libere la fiecare grădiniţă în parte.

Prima etapă de înscriere se va încheia în 14 iunie, dar cererile practice trebuie depuse până în data de 7 iunie la grădinița dorită, apoi, acesta vor fi procesate până în data de 14 iunie.
Educatoarele spun că, atunci când aleg o grădiniță pentru copiii lor, părinții se uită în primul rând la cât de aproape este de casă.

Directorul grădiniței cu program prelungit nr. 6 din Târgu Mureș, Ioana Vultur:

În primul rând, părinții se îndreaptă spre calitatea actului educațional, spre locul în care este amplasată grădinița, dacă este în apropierea locului de muncă al părinților, sau în apropiere de casă, de bunici, de locuința bunicilor, în funcție de referințele pe care le primesc de la persoanele care au avut copii înscriși la unitățile respective. În fiecare zi vin părinți pentru înscriere, atât la grupele mici, cât și la grupele mijlocii și mari, pe locurile rămase libere după reînscrieri.

În paralel se derulează reînscrierile, care se adresează copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2019 – 2020 .
În județul Mureș, din cei peste 16.000 de copii așteptați să treacă prin acest proces, s-au reînscris peste 10.000.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie:

Până la această dată s-au înscrie 10.483 de copii, pe locurile rămase se înscriu cei care se înscriu la grupa mică. Condițiile specifice se regăsesc la toate școlile și grădinițele din structurile școlilor respective. Această etapă de reînscriere va continua până va începe școala, în septembrie. În primele zile de înscriere, grădinițele cele mai căutate și mai vizate de părinți au fost acolo unde există o comunitate foarte aglomerată, cartierul Dâmbu, Unirii, Tudor. 

A doua etapă de înscrieri va avea loc între 24 iunie şi 26 iulie.
Cererile vor fi depuse până pe 19 iulie, iar între 22 iulie şi 26 iulie acestea vor fi procesate.

Copiii respinşi în această etapă se vor putea înscrie pe locurile rămase libere pentru etapa de ajustări, în perioada 29 iulie-30 august.

Raluca Creţ

The post Au început înscrierile la grădiniță ale copiilor nou-veniți appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Au început înscrierile la grădiniță ale copiilor nou-veniți

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.