Cultură

Au început înscrierile la liceu

Până pe 7 iulie, absolvenţii claselor a VIII-a şi părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, pot completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu.
Între 4 şi 8 iulie părinţii şi candidaţii verifică fişele editate de calculator, după care are loc corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, operaţiuni care se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, îi sfătuiește pe părinți să fie foarte atenți la modul în care completează fișa, pentru a nu compromite viitorul copiilor.

În primul rând să fie foarte atenți la coduri, atunci când le trec pe fișa de opțiuni, pentru a nu-i crea emoții unui copil în urma unui cod greșit și, bineînțeles, să aibă încredere în sistemul mureșean, pentru că este un sistem educațional bun.

La liceele mureșene s-au înscris și copii din alte județe, în special la unitățile de învățământ apropiate de domiciliul lor.

Revine Ioan Macarie:

La Inspectoratul Școlar am organizat un centru de înscriere la liceu pentru absolvenții din alte județe, mai exact pentru copiii care vor să vină să urmeze liceul în județul Mureș. Am avut până acum cel puțin 30 de copii care s-au înscris, din Alba, Cluj, Harghita, Sibiu. S-au înscris la liceul economic, liceul agricol, liceul din Sărmaș, pentru cei care sunt din Cluj, liceul din Sovata, pentru cei din Praid.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2019-2020 va avea loc pe 12 iulie.
Între 15 şi 18 iulie, candidaţii pot depune dosarele de înscriere la şcolile la care aceştia au fost repartizaţi

Raluca Creţ

The post Au început înscrierile la liceu appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Au început înscrierile la liceu

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button