Cultură

Beneficiile Erasmus Plus

Un studiu realizat de Comisia Europeană arată faptul că Erasmus  – unul dintre cele mai populare şi mai accesate programe ale Uniunii – le aduce studenţilor participanţi beneficii în viaţa profesională şi personală.
De asemenea, datorită proiectelor de cooperare, majoritatea universităţilor participante sunt mai bine pregatite pentru transformarea digitală.

Studiul de impact privind învăţământul superior arată că programul Erasmus îi ajută pe studenţi să îşi descopere cariera pe care şi-o doresc şi să obţină un loc de muncă mai rapid. Peste 70% dintre foştii studenţi Erasmus susţin că experienţa lor în străinătate le permite să îşi reorienteze studiile, astfel încât acestea să corespundă mai bine ambiţiilor lor.

Studiul realizat de Comisia Europeană arată că 80% dintre aceştia au fost angajaţi în termen de 3 luni de la absolvire, iar 72% au declarat că experienţa în străinătate i-a ajutat să obţină primul loc de muncă. Programul Erasmus accentuează sentimentul de apartenenţă la Uniunea Europeană, studenţii având posibilitatea de a-şi îmbunătăţi capacitatea de a lucra şi de a colabora cu persoane de culturi diferite. Dintre toţi studenţii Erasmus , cei care provin din Europa de Est se identifică cel mai mult cu Uniunea Europeană, mai arată studiul.

De asemenea, datorită proiectelor de cooperare Erasmus , majoritatea universităţilor participante sunt mai bine pregătite pentru transformarea digitală, iar metodele inovatoare de predare şi învăţare contribuie la consolidarea cooperării internaţionale. Două din trei universităţi participante au declarat că proiectele la nivelul Uniunii Europene contribuie de asemenea la sporirea incluziunii sociale şi a nediscriminării în învăţământul superior.

The post Beneficiile Erasmus Plus appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Beneficiile Erasmus Plus

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button