Birou regional pentru învățământ dual, la Tg.Mureș

birou regional pentru invatamant dual la tg mures

Biroul Regiunii VII Centru s-a înființat la Tg Mureș în urma semnării unui protocolul de colaborare dintre Camera de Comerţ şi Industrie a Județului Mureș și Autoritatea Naţională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România.

Directorul Camerei de Comerț Mureș, Vasile Pop explică:

Vom avea rolul de a căuta și a ajuta acest birou cu necesarul de forță de muncă pentru agenții economici și împreună cu dânșii să putem înființa și o școală profesională în județul nostru, care se va ocupa de anumite profesii, cerute de firmele noastre. Vom înființa astfel de școli și în alte județe, ajutând agenții economici cu meseriile necesare pentru activitatea lor de zi cu zi.

Directorul Autorității Naţionale pentru Formare Profesională în Sistem Dual, Gabriel Bratu, a explicat că se vor înființa astfel de birouri în fiecare regiune de dezvoltare. La nivel național, se preconizează elaborarea unui plan unitar pentru îmbunătăţirea educaţiei, formării, certificării şi recunoaşterii profesionale iniţiale în sistem dual din România.

La semnarea protocolului de la Camera de Comerț Mureș au fost prezenți mai mulți patroni și manageri de firme, care au subliniat că e nevoie de o schimbare de mentalitate în ce privește învățământul românesc.

Astfel, părinții trebuie să înțeleagă că elevii nu au aceleași abilități iar tinerilor să nu le mai fie rușine să muncească.

Valeriu Russu

The post Birou regional pentru învățământ dual, la Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Birou regional pentru învățământ dual, la Tg.Mureș

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.