Cultură

Bobocii de la clasa pregătitoare au intrat pentru prima oară în clase

Elevii claselor pregătătoare s-a așezat azi pentru prima dată, cu emoție, în băncile școlii. Părinții care i-au însoțit au preluat din emițiile micuților, cel puțin la Gimnaziul ”Friedrich Schiller”, unde 13 copii de la clasa pregătitoatre au avut primul lor contact cu sala de clasă și colegii.

Este vorba de secția germană a școlii, la acest gimnaziu existând singura linie de predare în această limbă, în Tg.Mureș, a explicat învățătoarea Nemeth Csilla:

Anul acesta începem cu o mică schimbare în structura anului școlar, adică primul semestru se va încheia în decembrie, înainte de sărbători. Oferta educațională este destul de vastă, avem clase începând de la grădiniță până în clasa a VIII-a. Din păcate, pentru clasa pregătitoare nu sunt manuale, lucrăm doar cu auxiliare, cumpărate de părinți. În clasa pregătitoare nu există manuale de niciun fel.

Părinții și-au amintit cu emoție de prima lor zi de școală, remarcând că azi a fost o zi foarte frumoasă. Toți au remarcat condițiile foarte bune și au așteptări mari de la școală:

În ciuda emoțiilor, bobocii de la clasa pregătitoare păreau foarte siguri pe ei: știau că au venit la școală și mai știau și ce vor face aici:

Gimnaziul Friederich Schiller este singura unitate de învățământ din Tg. Mureș care, pe lângă clasele de română și maghiară, are și secție de predare în limba germană.

Valeriu Russu

The post Bobocii de la clasa pregătitoare au intrat pentru prima oară în clase appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Bobocii de la clasa pregătitoare au intrat pentru prima oară în clase

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button