Cultură

Cinci candidați se luptă pentru un loc de titular la limba engleză, în județul Mureș

Astăzi s-au afișat rezultatele finale ale examenului de titularizare, în urma soluționării contestațiilor.
Rezultatele finale arată că peste 550 de candidați au luat note între 5 și 10, 300 au note peste 7, și există o singură notă de 10.

În urma contestațiilor, promovabilitatea la examenul de titularizare în județul Mureș a ajuns la 45,8%.

Repartizarea posturilor în urma examenului de titularizare se va face în ședință publică, ce va începe mâine, la ora 9.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, a declarant pentru Radio Tg.Mureș că există concurență mare la unele specializări, iar cea mai mare bătălie se va da pe cele 4 posturi de limba engleză, pentru care s-au înscris peste 20 de candidați.

Cele mai multe posturi titularizabile sunt la educație fizică, 26, la nivelul preșcolar, 24, la nivelul primar, 19, și la muzică instrumentală 20. Vom avea și concurență. La educație fizică, unde avem 26 de posturi titularizabile, sunt doar 11 cu note de 7. La învățământul preșcolar, unde avem 24 de posturi titularizabile, doar 46 au luat note peste 7, la învățământul primar, avem 19 posturi titularizabile și 27 au luat note peste 7 sau la limba engleză, 4 posturi și avem 23 de candidați cu note peste 7.

Săptămâna trecută, ministrul educației, Ecaterina Andronescu, declara că din toamnă profesorii care au primit sub nota 5 la proba scrisă de la titularizare nu vor mai fi primiți nici măcar ca suplinitori, în aceeași situație fiind și candidații care au părăsit sala de examen din cauză că nu știau subiectele.

Raluca Creţ

The post Cinci candidați se luptă pentru un loc de titular la limba engleză, în județul Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cinci candidați se luptă pentru un loc de titular la limba engleză, în județul Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button