Cultură

Concerte și evenimente speciale la TIFF 2019

Britanicii eclectici de la TransGlobal Underground și maeștrii brass ai Fanfarei Tirana din Albania au creat în 2013 un nou univers muzical hipnotizant intitulat The Kabatronics, pe care publicul TIFF va avea ocazia să-l exploreze luni, pe 3 iunie, ora 19:00, într-un concert programat la Casa de Cultură a Studenților.

Iubitorii de muzică vor fi impresionați de revenirea pe scena muzicală a unuia dintre cele mai populare grupuri franceze a anilor 90’. Legendarii și carismaticii Les Négresses Vertes vor putea fi ascultați live, pentru prima data în România, pe 4 iunie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Studenților. Tot aici, în seara de 8 iunie, de la ora 18:30 va veni pentru prima dată la întâlnirea cu publicul din țară, compozitorul și pianistul Jean-Michel Bernard, premiat la Cannes în 2007. Artistul francez va interpreta, alături de solista Kimiko Ono, compozițiile sale unice realizate pentru coloanele sonore ale filmelor regizate de Michel Gondry sau Martin Scorsese, dar și piese celebre ale altor compozitori de muzică de film, precum Lalo Schifrin sau Ennio Morricone.

Proiecția specială din Arkhai Sculpture Park, Vlaha, va oferi cinefililor ocazia de a urmări în aer liber Generația Woodstock (Woodstock: Three Days that Defined a Generation), filmul care marchează aniversarea a 50 de ani de la prima ediție a legendarului festival. Invitatul special al serii:  Oigăn, cu deja celebrul său performance live intitulat Oigan plays Dylan.

Un cine-concert de senzație îl va readuce anul acesta pe legendarul chitarist Gary Lucas în România, după succesul înregistrat în 2010 la TIFF. Miercuri, pe 5 iunie, ora 21:30, la Biserica Romano-Catolică ,,Sfânta Treime’’ din Cluj, artistul american va acompania live proiecția capodoperei The Goddess (Zeița, r. Wu Yonggang), clasicul mut considerat astăzi unul dintre cele mai populare titluri din Epoca de Aur a cinematografiei chineze.

Proiecțiile în aer liber și petrecerile vibrante vor anima împrejurimile Castelului Bánffy pe 1 și 2 iunie. Programul Weekend la Castel include jocuri interactive, ateliere creative și spectacole pentru copii pe timp de zi, iar după lăsarea serii invită cinefilii să trăiască o iminentă invazie extraterestră alături de personajele din CoinCoin și extratereștrii (CoinCoin &  The Extra-Humans), în proiecția-maraton de sâmbătă seară ce va fi urmată de  Full Moon Party. Dumincă seară, vedeta de la Castel va fi starul american Nicolas Cage, ,,magnific și fabulos de feroce’’ (The Guardian) în horror-ul sângeros Mandy (2018, r. Panos Cosmatos).

Diana Gherendi

The post Concerte și evenimente speciale la TIFF 2019 appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Concerte și evenimente speciale la TIFF 2019

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button