Cultură

Continuă programele de sprijin al elevilor în Mureș

Ministerul Educației Naționale continuă și în acest an Programul național de rechizite, prin care sunt asigurate rechizite şcolare elevilor care provin din familii nevoiașe, Programul Masa caldă, Bani de liceu, Euro 200, Bursă profesională pentru elevii din învățământul profesional, care vor primi acest stimulent de 200 de lei de la bugetul de stat și în cazul învățământului profesională în sistem dual.

Aceste programe vor continua și în județul Mureș, a arătat inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie.

Nu se va renunța la aceste programe, pentru că vin în beneficiul elevilor. Și anul acestea, cu siguranță, se va implementa și programul de lapte și corn și fructe în școli, beneficiari vor fi peste 52.000 de copii. Este adresat elevilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, cu excepția celor 744 de copii de la Miercurea Nirajului, acolo Consiliul Local distribuie produsele lapte și corn printr-o licitație proprie. În ceea ce privește programul masa caldă, va funcționa din toamnă la Valea Izvoarelor pentru aproximativ 598 de copii.

În Harghita, în aceste zile se finalizează distribuirea rechizitelor gratuite, a declarat inspectorul școlar județean adjunct al județului Harghita, Cristian Glodeanu:

Și acum avem în derulare un proiect privind rechizitele școlare, unde am reușit să facem achiziția publică pentru a da peste 6.000 de pachete elevilor. Părinții vor da documentele necesare școlii pentru a centraliza veniturile.

Cristian Glodeanua a subliniat utilitatea acestor programe pentru familiile cu venituri reduse.

Este un lucru foarte bun pe care îl face Ministerul Educației Naționale. Sunt momente, câteodată, de cumpănă, în care părinții se gândesc, având în vedere că nu au suficienți bani, dacă să lase copiii să își continue școlarizarea sau nu. Aceste măsuri sunt utile în sensul că le dau un impuls de a determina copiii să meargă la școală și de a determina părinții și familia să își lase copii să își termine studiile, chiar dacă banii sunt puțini.

Pentru a beneficia de aceste forme de ajutor, părinții trebuie să prezinte documente doveditoare din care să rezulte că nu realizează venituri peste limita impusă de lege.

Raluca Creţ

The post Continuă programele de sprijin al elevilor în Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Continuă programele de sprijin al elevilor în Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button