Cultură

Cursuri de hipnoterapie la UMF Tg.Mureș

Începând de la toamnă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Tîrgu Mureş, în cadrul catedrei de Psihiatrie se vor preda cursuri facultative de hipnoterapie medicală şi medicina subconştientului – o premieră pentru România.
Inițiativa aparține preşedintelui Asociaţiei Europene pentru Hipnoterapie Medicală şi Terapia Subconştientului, dr. Elena Gabor, stabilită în SUA.

Vom preda ce este hipnoza, cum se aplică, vom discuta despre istoria hipnozei, tehnici de inducție în hipnoză, hipnoterapia medicală pentru tratamentul tulburărilor de depresie, pentru managementul durerii, hipnoterapia medicală preoperatorie, cea intraoperatorie. Manualele le pregătesc tot eu, pe baza a muncii mele din ultimii 13 ani în domeniul hipnoterapiei medicale.

Cursul facultativ va fi predat în română și engleză și va cuprinde teorie şi practică.

Potrivit dr. Elena Gabor există numeroase studii de specialitate, făcute în alte ţări, care au dovedit eficacitatea hipnoterapiei în cazul afecţiunilor.

Un raport arată că prin Psihanaliză au fost 38% recuperări după 600 de şedinţe, prin Terapia comportamentală sunt 72% după 22 de şedinţe şi prin Hipnoterapie sunt 93% recuperări după numai 6 şedinţe.

The post Cursuri de hipnoterapie la UMF Tg.Mureș appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cursuri de hipnoterapie la UMF Tg.Mureș

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button