„Dineu cu proști”, pe scena Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară”

dineu cu prosti pe scena casei municipale de cultura eugen nicoara

Iubitorii teatrului din Reghin au parte de un nou spectacol, producție a Teatrului “Ludicus” din Toplița,  care va putea fi văzut marți, 18 iunie, ora 19:00, la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”.

“Dineu cu proști” este o comedie cultă, scrisă cu multă măiestrie de către dramaturgul și regizorul francez Francis Veber. Dincolo de situațiile ce provoacă râsul, de dialogurile explozive și de mișcările comice, piesei nu-i lipsește consistența psihologică. În fiecare miercuri seara, cei mai importanți oameni de afaceri din Paris se întâlnesc pentru un dineu cu proști. Fiecare dintre ei, după ce a scotocit după cel mai “prost dintre proști”, după ce i-a întocmit dosarul, își aduce exemplarul la întâlnire.  Schema e simplă. Acum, cine crede că mergând la piesă va asista la o cină delicioasă, uită că piesa de teatru nu se simte bine până când nu are o ruptură de nivel. De data aceasta, ruptura de nivel era cât pe ce să fie de coloană, pentru că editorul Pierre Brochant, în sufrageria căruia ne aflăm, suferă de o criză de sciatică. Doctorul decretează: fără dineu. Dar ce să te faci când prostul tău e deja pe drum?  Odată ajuns la reședința editorului, gafele lui François Pignon curg șuvoi, cu seninătate și inocență, provocând cele mai hilare, spumoase și tragi-comice întâmplări.  Însă în spatele amuzamentului, în comedie se înfinge câte o suliță de tragic. Astfel încât, după ce ați râs timp de o oră și jumătate, vă vor trece fiori pe șira spinării când François rostește cu lacrimile în gât: “Să vă gândiți de 1.000 de ori înainte de a spune despre cineva că este prost!”.

Din distribuția spectacolului pus în scenă de Daniela Buzilă fac parte actorii Matei Straia, David Bordea, care semnează și regia tehnică, Lorena Cotfas, Mara Haja, Viorel Moldovan, Alexandru Baciu și Marcel Stoian. Spectacol este interzis minorilor cu vârsta sub 12 ani! Intrarea este liberă, în limita locurilor disponiblie!

Sursă foto: David Galdea

Post-ul „Dineu cu proști”, pe scena Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: „Dineu cu proști”, pe scena Casei Municipale de Cultură „Eugen Nicoară”

Credit autor: Alin Zaharie.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.