Cultură

Doi elevi au ratat astăzi bacalaureatul în Mureș după ce le-au sunat telefoanele în timpul examenului

Astăzi au început probele scrise ale examenului de bacalaureat, cu cea la limba și literatura română. Proba a început la ora 9, iar elevii au avut la dispoziție 3 ore ca să rezolve subiectele.
În județul Mureș au lipsit peste 80 de elevi, iar doi au fost scoși din sală după ce le-a sunat telefonul în timpul examenului.

Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie:

S-au înscris 3.192 de absolvenți, s-au prezentat la prima probă, de astăzi, la limba și literatura română 3.105, au absentat 85. Din nefericire, au fost eliminați 2 elevi, din simplul motiv că le-a sunat telefonul în timpul examenului, ceea ce nu este permis de regulament, la Grupul Școlar ”Lucian Blaga” din Reghin și la Grup Școlar ”Gheorghe Șincai” Târgu Mureș. În rest, este în regulă, sunt asigurate toate condițiile, toți membri comisiilor din cele 12 centre de examen sunt prezenți.

În Harghita, prima zi de bac s-a derulat fără incidente. Din cei peste 2.100 de elevi înscriși, au lipsit peste 70, dar nu a existat niciun eliminat.

Inspectorul școlar general adjunct, Cristian Glodeanu, a explicat că au fost și candidați care au dat examenul în spital sau la domiciliu.

Împreună cu monitorul desemnat din partea Ministerului Educației Naționale, ne-am deplasat în centrele de examen. Avem 6 centre de examen, plus o subcomisie. Avem 9 cazuri speciale, 4 cu aprobarea MEN, a comisiei naționale, și 5 cu aprobarea comisiei județene a IȘJ Harghita. Sunt copii care au suferit accidente sau au diferite afecțiuni și trebuie să fie ajutați. Sunt copii care dau examen la spital sau la domiciliu.

Partea de eseu i-a pus în dificultate pe elevi, dar toți speră la o notă mare.
Absolvenții liceelor teoretice, profilul real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale au avut de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Cei de la profilul Umanist Pedagogic, au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu:


Bacalaureatul continua mâine cu proba la Limba și literatura maternă, proba obligatorie a profilului pe 3 iulie și proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie.

Raluca Creţ

The post Doi elevi au ratat astăzi bacalaureatul în Mureș după ce le-au sunat telefoanele în timpul examenului appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Doi elevi au ratat astăzi bacalaureatul în Mureș după ce le-au sunat telefoanele în timpul examenului

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button