Cultură

Elevii care au obţinut medii sub 5 la capacitate ar putea fi repartizaţi la şcoli profesionale

Ministerul Educaţiei precizează că, potrivit datelor centralizate până în prezent, elevii care la examenul naţional de capacitate au obţinut medii sub 5 şi au fost repartizaţi la licee teoretice au promovat în proporţie foarte mică Bacalaureatul.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, aceşti tineri au la dispoziţie posibilităţi limitate de a intra pe piaţa muncii sau de a-şi continua studiile. În acest context, explică Ministerul Educaţiei, a fost emis ordinul care prevede ca elevii respectivi să fie repartizaţi la şcoli profesionale, pentru a avea şansa de a învăţa o meserie.

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat însă măsura. El consideră că ordinul care prevede repartizarea automată a elevilor cu note sub 5 la Evaluarea Naţională în învăţământul profesional este un demers mai degrabă segregaţionist, care nu ţine cont de individualitatea fiecărui elev.

The post Elevii care au obţinut medii sub 5 la capacitate ar putea fi repartizaţi la şcoli profesionale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elevii care au obţinut medii sub 5 la capacitate ar putea fi repartizaţi la şcoli profesionale

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button