Cultură

Elevii mureșeni au luat „10 la siguranță”

Inspectoratul Județean de Poliție Mureș a încheiat astăzi proiectul „10 pentru siguranță” care și-a propus să informeze elevii mureșeni despre importanța respectării regulilor în circulație și nu numai.

În cadrul proiectului au avut loc activități interactive pe diverse teme de siguranță și s-au împărțit în școli 20.000 de orare, pe care se regăsesc recomandări de a evita pericolele.

Circa 5000 de elevi și cadre didactice mureșene au fost incluse în cadrul acestui proiect.

Subcomisar Natalia Dulău, sociolog în cadrul Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității din cadrul IPJ Mureș:

Proiectul este dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani. În perioada de desfășurarea a proiectului am ajuns în 43 de unități de învățământ mureșene, atât din mediul rural cât și din cel urban. Anul acesta am achizitionat ochelari anti-drog și anti-alcool, este vorba de ochelari care simulează percepția persoanelor sub influența stupefiantelor sau a băuturilor alcoolice și care sunt folosiți pentru a descuraja consumul acestora în rândul copiiilor. Receptivitatea a fost pozitivă, copiii au înțeles faptul că, suntem prezenți între ei pentru a îi ajuta, foarte bine.

Campania „10 pentru Siguranță” a fost organizată în parteneriat cu alte instituții din subordinea Ministerului Afacerilor Interne și sprijinit de Consiliul Județean Mureș.

Inspectoratul Județean Mureș va continua, în perioada următoare, proiectul „Deschide-ți mintea, nu fi închis”, care urmărește să prezinte tinerilor consecințele încălcării legii prin exemplul deținuților.

Vlad Todoran

The post Elevii mureșeni au luat „10 la siguranță” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elevii mureșeni au luat „10 la siguranță”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button