Cultură

Elevii mureșeni s-au remarcat la Olimpiada Meșteșugurilor artistice tradiționale

Olimpiada s-a desfășurat în perioada 23-29 iulie, la Sibiu.
Au participat elevi din toate județele și din Bulgaria, Suedia, China si Republica Moldova
S-au amenajat standuri cu obiecte realizate de elevi, s-au desfășurat demonstrații practice, workshopuri și, bineînțeles, ore de joacă.

Elevii mureșeni s-au întors cu premii: locul I și II la secțiunea confecționat păpuși, locul II la secțiunea împletit fibre vegetale și locul II la secțiunea prelucrarea artistică a lemnului, a declarat pentru Radio Tg.Mureș profesorul coordonator Natalia Stoica.

Este un proiect care încearcă să pună în valoare un spațiu pe care îl activăm cultural acolo. Aducem, ca de fiecare dată, proiecte de film european în aer liber, dar și artiști într-o tabără, într-o rezidență, unii stabiliți în străinătate, alții activi pe scena de artă românească. În paralele, sunt o serie de ateliere dedicate copiilor, dar și un concert Ana Maria Galea, împreună cu Pedro Negrescu.

În paralel cu desfășurarea olimpiadei, Muzeul ASTRA din Sibiu a găzduit tabăra pentru tineri cu dizabilități ”Împreună pentru tradiție”.

Raluca Creţ

The post Elevii mureșeni s-au remarcat la Olimpiada Meșteșugurilor artistice tradiționale appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elevii mureșeni s-au remarcat la Olimpiada Meșteșugurilor artistice tradiționale

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button