Elevii mureșeni se pot înscrie la Școala Internațională de Programare și Robotică

elevii mureseni se pot inscrie la scoala internationala de programare si robotica

Logiscool le-a pregătit copiilor din Târgu Mureș un program de Tabere Urbane structurate pe patru tematici: programare, robotică Lego, Minecraft și editare video, care se desfășoară pe toată durata vacanței.
Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani învăță să creeze primul lor joc, să programeze diferiți roboti, să proiecteze o lume Minecraft sau să folosească instrumente IT pentru a-și crea propriile clipuri pe YouTube sau propriul website.
Coordonatorul Logiscool Târgu Mureș, Mihaela Kardos:

Copiii de astăzi sunt foarte lipiți de tehnologie, însă de cele mai multe ori timpul petrecut în fața calculatorului nu este neapărat unul foarte util lor. Prin cursurile, programele și taberele pe care le avem, dorim ca ei să devină din niște consumatori pasivi de tehnologie, creatori de tehnologie. Ei pot învăța programare, creând jocuri, într-o platformă de programare a școlii care este adaptată nivelului lor de cunoștințe. Pe de altă parte, ei își dezvoltă gândirea algoritmică și gândirea creativă.

În septembrie pornesc și cursurile de programare și robotică, ce se adresează copiilor de peste 7 ani.
Elevii vor participa la un curs de 90 de minute, o dată pe săptămână, în grupe potrivite intereselor și vârstelor lor.
Cursurile se întind pe durata mai multor module de câte un semestru, de la nivelul de începător la cel de avansat, în funcție de vârsta la care elevii încep să le frecventeze.

Raluca Creț

The post Elevii mureșeni se pot înscrie la Școala Internațională de Programare și Robotică appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Elevii mureșeni se pot înscrie la Școala Internațională de Programare și Robotică

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.