Cultură

Expoziție de costume de film la TIFF

Expoziția Oanei Păunescu , EPIC reunește cele mai cunoscute articole imaginate și concepute de designerul român care a cucerit Hollywoodul. Costumele de film expuse, explorează rolul central pe care îl joacă acestea în potențarea viziunii regizorale. Totodată, ele conturează un mesaj-simbol al călătoriei Oanei Păunescu în lumea filmului: mii de ore de lucru transpuse într-un concept al visării, care marchează evadarea personală din planul real în cel ireal.

Pentru cunoscuta creatoare, inspirația vine întotdeauna din realitate și mai ales din ultimele tendințele ale modei. În tot acest timp, efemerul personajelor de film se interconectează cu moda și o influențează în aceeași măsură.

Oana Păunescu a realizat costume de film care au îmbrăcat personaje interpretate de actori celebri ca Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Wesley Snipes, Jude Law sau Jean-Claude Van Damme. A  colaborat cu regizori de renume pentru zeci de producții de top și a fost de două ori nominalizată la Gala Premiilor Gopo. Anul acesta, TIFF îi va oferi Premiul pentru întreaga carieră, încununând, astfel, seria de succese înregistrate în cariera sa.

Vernisajul are loc vineri,31 mai.

Diana Gherendi

The post Expoziție de costume de film la TIFF appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Expoziție de costume de film la TIFF

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button