Cultură

FOTO: Biserica din Isticeu, resfinţită de ÎPS Irineu

Sâmbătă, 31 august, zi în Biserica Ortodoxă prăznuiește așezarea cinstitului brâu al Maicii Domnului în raclă, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, a fost prezent în parohia Isticeu, Protopopiatul Reghin.

“Depărtarea omului de Dumnezeu este iad”

Înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Buna Vestire” din localitate, după care a celebrat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

„Trăim un timp în care diavolul s-a pornit cu înverşunare să distrugă făpturile omeneşti, făcându-le să se prosterneze în faţa noilor idoli: plăcerea, banii, orgoliul, necurăţia şi sacrilegiul. Lumea se îndreaptă către stricăciune generală, înteţindu-se ura şi egoismul, înmulţindu-se violenţele şi războaiele. Îndepărtându-ne de Dumnezeu şi tolerând păcatul şi chiar declarându-l legitim, se extind calamităţile şi catastrofele pe pământ. De asemenea, tot mai mulţi oameni devin ca nişte orfani pribegi care suferă şi se chinuiesc. “Depărtarea omului de Dumnezeu este iad”, precum afirmă Sfântul Paisie Aghioritul”, a afirmat ÎPS Irineu, în mesajul său adresat credincioşilor.

Părintele Călin Romanţi, hirotesit iconom-stavrofor

Potrivit www.reintregirea.ro, la finalul slujbei, în semn de aleasă apreciere pentru slujirea pastoral-misionară și râvna apostolică de care a dat dovadă, părintele Călin Romanți, preot al parohiei Isticeu începând cu anul 2005, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, membrii Consiliului Parohial, ai Comitetului Parohial și credincioșii care au contribuit la lucrările de restaurare și înfrumusețare a locașului de închinare au primit din partea Arhiepiscopului Ortodox al Alba Iuliei Diplome de aleasă cinstire.

Diplomă de aleasă cinstire pentru Dan Vasile Dumitru

Printre localnicii care au primit Diplome de aleasă cinstire s-a numărat şi Dan Vasile Dumitru, primarul comunei Ibăneşti.

“Am fost onorat să mă număr printre cei care au primit diplome de aleasă cinstire oferite de ÎPS Părinte Arhiepiscop Irineu celor care au ajutat demersul și lucrările realizate, alături de primarul comunei Hodac, Ioan Farcaș, de membrii Consiliului Parohial, ai Comitetului Parohial, de persoanele care s-au implicat și au sprijinit înfrumusețarea locașului. De asemenea, doamna Maria Matei a primit o “Diplomă de Excelență”. Anul 2019 are o semnificație deosebită pentru Parohia Isticeu, deoarece anul acesta se împlinesc 25 de ani de la întemeierea acesteia”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Dan Vasile Dumitru.

(Redacţia)

 

 

 

Post-ul FOTO: Biserica din Isticeu, resfinţită de ÎPS Irineu apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: Biserica din Isticeu, resfinţită de ÎPS Irineu

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button