FOTO: „Linie, formă, culoare”, expoziţie de pictură la Luduş

foto linie forma culoare expozitie de pictura la ludus

Școala Gimnazială „Ioan Vlăduțiu” Luduș este o unitate de învățământ care se preocupă pe lângă procesul de învățământ și de aspectul prietenos și luminos al spațiilor în care îi primește pe elevi și pe profesorii lor.

Clădirea modernă, bine întreținută beneficiază de spații generoase pentru etalarea unor panouri prin intermediul cărora sunt prezentate activitățile extrașcolare ale elevilor constituiți în cercuri tematice.

„Ne bucurăm când suntem solicitați pentru asemenea activități și îi încurajăm pe elevi, îi ajutăm cu ce se poate pentru crearea unei ambianțe cât mai plăcute în școală”, a declarat profesorul Adrian Banea, directorul școlii.

Într-adevăr, anul trecut, elevii cercului de pictură condus de profesoara Delia Petrea au creat tablouri din ciclul „Anotimpuri”, lucrări care acum sunt expuse pe coridorul de la etajul I al școlii.

„Linie, formă, culoare”

Prof. Delia Petrea spune că „Expoziția cu titlul „Linie, formă, culoare” a fost realizată de elevii din clasele V-VIII ale Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu”, toți talentați și iubitori de artă: Lavinia Sturza, Daria Poruțiu, Alexa Petrea, Kocsis Melania, Aura Cozma, Andreea Ambruș, Dragoș Morar, Tania Călugăr, Diana Parajdi, Antonia Săvâșcă, Paul Năsăudean, Andreea Dan, Ioana Șara, Teodora Gherasim, David Mureșan, Alexia Puiac”.

Cei 16 elevi au realizat 20 de tablouri, cele mai multe fiind inspirate din pictura secolului XX în stilurile epocii: suprarealism, cubism, impresionism, lucrări realizate pe pânză în acrilic sau tempera, dar sunt și creații proprii ale elevilor. Acestea din urmă surprind prin viziunea imaginativă a elevilor și, chiar dacă mai există unele imperfecțiuni minore de tehnică, lucrările în ansamblu sunt remarcabile pentru categoria de vârstă a realizatorilor. Materialele necesare, pânze și culori, au fost asigurate de școală, urmând ca picturile să fie prezentate în cadrul unui vernisaj. La școală, expoziția va fi permanentă și va decora parterul școlii, spre bucuria micilor artiști și a elevilor prezenți și viitori.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

Post-ul FOTO: „Linie, formă, culoare”, expoziţie de pictură la Luduş apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: „Linie, formă, culoare”, expoziţie de pictură la Luduş

Credit autor: redactia.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.