Cultură

FOTO: ”Piatra Neagră”, vedeta expoziției ”Mineralia”

Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Târgu-Mureș găzduiește, în perioada 26 – 29 septembrie, între orele 10.00 – 18.00, târgul-expoziție ”Mineralia”, în cadrul căruia pot fi admirate pietre prețioase, semiprețioase și cristale.

A doua ediție din acest an a expoziției ”Mineralia” este dedicată obsidianului.

”Obsidianul este o piatră formată prin răcirea lavei foarte bruscă, de aceea se mai și numește ”sticlă vulcanică”, toată lumea o știe drept piatra de culoare neagră. În expoziție avem mai multe tipuri de obsidian: obsidian maro sau mahon, obsidianul curcubeu și cel auriu”, a precizat, pentru cotidianul Zi de Zi, coordonatorul expoziției, Andrei Gorduza, inginer geolog.

Potrivit acestuia, obsidianul nu este o piatră din care se pot face bijuterii, din acest motiv la expoziție s-au adus pietrele în stare naturală, de diferite dimensiuni.

Vizitatorii pot admira eșantioane în stare naturală, obiecte șlefuite și bijuterii din fragmente minerale și din pietre șlefuite.

”Prezentăm minerale în stare naturală, cristale bine formate, cristale cu muchie, eșantioane cu mai multe tipuri de cristale pe aceeași bucată, obiecte șlefuite din piatră, tăvi, animăluțe și obiecte de decor, de la acestea trecem la bijuterii din fragmente minerale, pietre șlefuite din ce în ce mai sofisticate”, a afirmat Andrei Gorduza.

Și în această ediție de toamnă bijuteriile ocupă un loc important iar prețurile sunt pentru orice buzunar. Toate bijuteriile sunt confecționate din pietre de podoabă, pietre fine sau pietre prețioase.

Andreea GONDOR

 

Post-ul FOTO: ”Piatra Neagră”, vedeta expoziției ”Mineralia” apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FOTO: ”Piatra Neagră”, vedeta expoziției ”Mineralia”

Credit autor: redactia.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button