Cultură

FSLI: Îngheţarea angajărilor din sistemul de educaţie va bloca activitatea unităţilor de învăţământ cu posturi unice

Îngheţarea angajărilor în sistemul de educaţie va duce la blocarea activităţii în multe din cele peste 6.500 de unităţi de învăţământ din România, deoarece foarte multe din acestea au posturi unice, deci nu se pot încadra în condiţia de a scoate la concurs 3 posturi pentru a angaja minim o persoană, atrage atenţia Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, într-un comunicat transmis astăzi.

Organizaţia sindicală îşi exprimă nemulţumirea şi faţă de diminuarea bugetului de personal al Ministerului Educaţiei Naţionale în contextul în care o parte a cadrelor didactice nu încasează salariile la nivelul garantat de lege.

Federaţia argumentează necesitatea calculării corecte a salariilor cadrelor didactice prin poziţia în acest sens a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

The post FSLI: Îngheţarea angajărilor din sistemul de educaţie va bloca activitatea unităţilor de învăţământ cu posturi unice appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: FSLI: Îngheţarea angajărilor din sistemul de educaţie va bloca activitatea unităţilor de învăţământ cu posturi unice

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button