Cultură

Ghiozdanele grele îngreunează viața elevilor

Ghiozdanul este indispensabil tânărului elev însă acesta devine din ce în ce mai greu datorită cărților care au devenit mai stufoase.
Pe lângă ghiozdane, elevii mai au nevoie și de echipament sportiv care, de multe ori este transportat separat dar și unelte specifice artelor plastice, spun părinții și eleviii mureșeni:


Medicii specialiști infomrează că greutatea ghiozdanelor, deși îngreunează viața copiiilor, nu le pun în pericol coloana vertebrală deoarece scolioza și cifoza sunt determinate de factori genetici în peste 95% din cazuri.
Conferențiar univeristar, doctor Horia Gozar, sef chirurgie și ortopedie pediatică:

Ghiozdanele nu deformează coloana vertebrală dar sunt într-adevăr prea grele. 95% din cazurile de cifoză și scolioză sunt datorate factorilor genetici, se știe deci că tânărul va cunoaște o deofrmare a coloanei vertebrale odată cu vârsta pubertății încă de la concepere. Totuși, copiii ar trebui feriți de purtarea acestor greutăți, și eu duc ghiozdanul fiicei mele la școală și consider că este mult prea greu, peste ceea ce pot suporta ei însă nu cauzează deformări și afectează doar calitatea vieții.

Greutatea ghiozdanelor poate ajunge la valori greu de suportat până și de un adult, Inspectoratul Județean Suceava descoperind săptămâna trecută, ghiozdane cu o greutate de 11kg la una dintre cele mai populare școli ale municipiului.

Vlad Todoran

The post Ghiozdanele grele îngreunează viața elevilor appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ghiozdanele grele îngreunează viața elevilor

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button