Cultură

Învățătorii din toată țara sunt sărbătoriți astăzi

În fiecare an, data de 5 iunie este rezervată învățătorilor, ca un semn de omagiu pentru roul pe care îl au în viața fiecăruia dintre noi.
A fi învățător, o recunosc chiar ei, înseamnă în primul rând dăruire, dragoste față de cei mici, răbdare și, nu în ultimul rând, multă copilărie.
Rocsana Pogăcean, învățătoare la Gimnaziul ”Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, spune că această meserie cere în primul rând vocația de dascăl, dar și multă muncă cu cei mici:

Ca să fii învățător, în primul rând trebuie să ai har, să iubești copiii. E o meserie, din punctul meu de vedere, minunată, mă simt permanent copil, sunt în mintea lor, și e minunat să ai ocazia să formezi și să modelezi caractere, să formezi oamenii de mâine. Pornesc de mici, de la deprinderi elementare și, când ajung în clasa a IV -a și îi vedem atât de mari, nu ne vine să credem de unde am pornit.


Inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, i-a felicitat pe învățători și a subliniat importanța pe care aceștia o au în formarea copiiilor:

Atunci când spunem școală, spunem sală de clasă, dar întotdeauna spunem învățător, dascăl, dascăl și dăscăliță, care modelează copiii pentru un viitor mai bun. Învățătorii sunt cei care întotdeauna pun mult suflet, sunt calmi și, cu multă, multă dragoste, reușesc să facă viața copiilor mai frumoasă.

Copiii și-au așteptat astăzi cu emoție dascălii, pe care i-au îmbrățișat și le-au mulțumit pentru dăruirea cu care îi educă:

Ziua Învățătorului este sărbătorită în România începând din data de 9 octombrie 2007, când s-a adoptat proiectul de lege privind instituirea acestei sărbători.
Ziua de 5 iunie poartă semnificația zilei de naștere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc (5 iunie 1779 — 17 septembrie 1823).

Raluca Creț

The post Învățătorii din toată țara sunt sărbătoriți astăzi appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Învățătorii din toată țara sunt sărbătoriți astăzi

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button