Cultură

Mâine are loc examenul de titularizare

Aproape 1.000 de candidați din județul Mureș s-au înscris la concursul de titularizare.

Inspectorul școlar general Ioan Macarie a precizat că examenul se derulează în două centre în Târgu Mureș și că pregătirile au fost finalizate, iar candidații sunt așteptați în săli între orele 8 și 9:

Sunt înscriși 959 de candidați. Având în vedere că sunt foarte multe discipline de specialitate, examenul de titularizare este organizat pe două centre, unul la Colegiul Agricol ”Traian Săvulescu” și unul la Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu”. Examenul va începe miercuri, la ora 10.

Și în Harghita pregătirile sunt făcute, iar examenul se desfășoară într-un singur centru.

Inspectorul școlar general adjunct al județului Harghita, Cristian Glodeanu:

Am desemnat 2 colegi cu delegația specială care au adus la sfârșitul săptămânii, de la minister, codurile de bare, a fost instruirea comisiei în centrul de examen pentru pregătirea în bune condiții a examenului, au fost stabilite traseele către centrele universitare pe care vor pleca colegii noștri pentru a transporta lucrările, astfel încât totul să fie în concordanță cu legislația și cu procedurile elaborate de Ministerul Educației Naționale. Un singur centru avem. Legislația prevede că, dacă avem sub 500 de candidați, atunci avem un singur centru.

La examen pot participa atât cei care au absolvit facultatea, cât și cei care au terminat liceul pedagogic (pentru învățători educatori).

Pentru a promova examenul, este necesar ca aceștia să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Raluca Creţ

The post Mâine are loc examenul de titularizare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mâine are loc examenul de titularizare

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button