Cultură

Mureș: Peste 200 de candidați s-au retras de la examenul de titularizare

Aproape 700 de candidați au intrat astăzi în sălile de examen în speranța obținerii unui loc de titular în învățământul mureșean.
Peste 200 de candidați s-au retras între timp, invocând motive medicale, iar peste 150 dintre ei au invocat motive personale.

Un candidat a fost eliminat din examen, după ce a fost prins încercând să copieze, a explicat inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie:

Motivul pentru care s-au retras este simplu, din cauza subiectelor pe care le-au considerat foarte grele. Probabil că nici nu s-au pregătit suficient pentru un astfel de examen atât de important și de valoros pentru sistemul educațional. Avem titularizabile 189 de posturi, cele mai multe fiind la disciplina educație fizică și sport, apoi la educatori pentru învățământul preșcolar, la învățători și la muzică instrumentală.

Pentru titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică.
Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 .

Sunt motive serioase pentru care viitorii profesori au intrat astăzi cu mari emoții în sălile de examen:


După examen, lucrările au fost secretizate și transportate în 11 centre de corectură din țară, în funcție de specializări, a precizat inspectorul școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie:

Avem 51 de discipline, vor fi evaluate în Alba, Iași, Pitești, Târgoviște, Hunedoara, mai multe centre stabilite de Ministerul Educației Naționale. Cei care nu s-au prezentat, dar mai ales cei care nu obțin astăzi nota 5, nu vor mai putea preda în învățământ în anul 2019-2020, conform unor precizări ale Ministerului.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 23 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Raluca Creţ

The post Mureș: Peste 200 de candidați s-au retras de la examenul de titularizare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Mureș: Peste 200 de candidați s-au retras de la examenul de titularizare

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button