Peste 3.600 de boboci vor începe în toamnă facultatea la UMFST

peste 3 600 de boboci vor incepe in toamna facultatea la umfst

În anul universitar 2019-2020, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș oferă candidaților un număr de peste 3.600 de locuri la buget și taxă la domeniile de licență, master și doctorat.

Absolvenții de liceu au la dispoziție aproape 1.500 de locuri la buget, peste 500 de locuri finanțate de Universitate și peste 1.600 de locuri cu taxă.

Rectorul UMFST, Leonard Azamfirei:

Vor fi locuri la buget finanțate de către stat, vor fi locuri cu taxă dar, în premieră, vom introduce o categorie nouă de locuri, care vor fi finanțate direct din bugetul universității. Facem acest lucru pentru a diminua presiunea financiară pe studenții care vor cu adevărat să studieze, dar care poate nu au suficiente resurse financiare în acest sens. Adunate locurile de la bugetul de stat și locurile de la bugetul universității, acestea vor acoperi mai bine de 2/3 din locurile pe care le vom scoate la concurs.

Leonard Azamfirei a precizat că toamna s-ar putea să vină cu o nouă specializare pentru UMFST:

Așteptăm, în toamnă, dacă vom trece de evaluarea ARACIS, să pornim un program nou de licență, inginerie medicală, la care admiterea se va derula în luna septembrie.

Înscrierile pentru admitere vor avea loc în perioada 15 – 19 iulie 2019 și se derulează online.

Candidații care vor întâmpina dificultăți în utilizarea portalului de înscriere vor avea la dispoziție un Call Center și un punct de informare și sprijin situat pe strada Nicolae Iorga, nr. 1.
Probele scrise la programele de studii de licență de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie se vor desfăşura în data de 24 iulie.

La programele de studii de licență de la Facultățile de Inginerie, Științe și Litere „Petru Maior” și Economie și Drept admiterea se va face pe baza mediei generale a examenului de bacalaureat.

Rezultatele se vor afișa în data de 22 iulie 2019.

Raluca Creţ

The post Peste 3.600 de boboci vor începe în toamnă facultatea la UMFST appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Peste 3.600 de boboci vor începe în toamnă facultatea la UMFST

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.