Cultură

Prima bibliotecă din localitatea brașoveană Dăișoara, inaugurată luna viitoare

Zeci de copii din satul braşovean Dăişoara vor avea posibilitatea să citească, la prima bibliotecă publică din localitate. Asta după ce doi tineri inimoşi au venit cu ideea de le oferi consătenilor posibilitatea de a avea acces mai uşor la cultură.

Florin şi Robert au iniţiat o campanie de donare de cărţi, pe o reţea de socializare. În doar câteva luni, mii de oameni din toate colţurile ţării au donat cărţi pentru copii, belestristică, albume istorice sau culegeri.

Aproape 4.000 de volume, majoritatea noi, au fost strânse în urma acestei campanii, iar iniţiatorii proiectului au amenajat, într-o încăpere a Căminului Cultural, „Bibliotecă sătească Dăişoara”.

Tehnologia de vârf nu a fost nici ea, ignorată, astfel că cele 700 de suflete din Dăişoara vor avea parte, în satul lor, şi de o cinematecă.

Biblioteca sătească Dăişoara va fi inaugurată, duminică, 6 octombrie, iar localnicii vor avea parte, atunci şi de un recital de excepţie susţinut de Cvintetul Anatoly, Cvartetul Kroner şi soprana Christine Razec, de la Opera Naţională din Cluj.

The post Prima bibliotecă din localitatea brașoveană Dăișoara, inaugurată luna viitoare appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Prima bibliotecă din localitatea brașoveană Dăișoara, inaugurată luna viitoare

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button