Şcolile din judeţul Covasna se pregătesc pentru începerea noului an şcolar

scolile din judetul covasna se pregatesc pentru inceperea noului an scolar

Deşi şcoala începe anul acesta mai devreme, majoritatea unităţilor de învăţământ din judeţul Covasna sunt pregătite pentru a întâmpina elevii. Totuşi, 20 de şcoli şi grădiniţie din cele peste 300 câte există în judeţ, nu vor vor avea autorizaţii sanitare, iar 56 de clădiri vor funcţiona fără autorizaţii de securitate la incendii.

Manualele şcolare pentru clasa a VII-a nu au sosit în judeţ, nici pentru clasele cu predare în limba română, nici pentru cele în limba maghiară.
În zona Întorsurii Buzăului, se vor inaugura câteva investiţii, printre care şi o creşă, dar liceenii din oraşul Baraolt vor învăţa în continuare în aceleaşi condiţii, deoarece campusul şcolar început în urmă cu 30 de ani încă nu a fost fnalizat.

Spre deosebire de alte judeţe, Covasna stă bine la capitolul Autorizări, afimră conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean. Practic, doar o grădiniţă şi patru şcoli din localităţile Zăbala, Ariușd, Vâlcele şi Hetea, în care învaţă peste 300 de elevi, mai au grupuri sanitare exterioare, dar acestea sunt cuprinse pe lista unităţilor care vor beneficia de fonduri din bugetul de stat pentru amenajarea unor toalete corespunzătoare. Cât priveşte problema apei, aceasta va fi rezolvată prin instalarea unor filtre, dar până atunci, Inspectoratul Şcolar va solicita autorităţilor locale să asigure dozatoare cu apă pentru elevi şi cadre didactice. De asemeea, 56 de clădiri din cele 400 aflate în administrarea unităţilor de învăţământ nu au autrizaţii contra incendiilor. În zona Întorsurii Buzăului, vor fi inaugurate în scurt timp o nouă creşă, dar şi o grădiniţă,

The post Şcolile din judeţul Covasna se pregătesc pentru începerea noului an şcolar appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Şcolile din judeţul Covasna se pregătesc pentru începerea noului an şcolar

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.