Cultură

Seară de autor Selmeczi György, la Filarmonică

Oaspetele Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș de vineri, 24 mai  este Maestrul Selmeczi György din Ungaria, protagonistul unei seri de autor. Dirijor, compozitor și muzicolog, Maestrul Selmeczi a fost oaspete al Filarmonicii târgumureșene  în calitate de dirijor în mai multe stagiuni. De această dată,  publicul îi va putea asculta alucrările dirijate chiar de cel care le-a compus.

„Suntem bucuroși să îi ascultăm lucrările chiar sub bagheta domniei sale. Se vor afla în scenă Kele Brigitta, Török Márton, Szövérdi Enikő, Szabó Adorján, Veress Orsolya, Toni Bardon, Köpeczi Sándor, Szép Bálint, Antal Attila, toți soliști cu o impresionantă carte de vizită. De asemenea,  va evolua în scenă cunoscutul Cvartet de coarde “Brassai”, Orchestra de cameră a Operei Maghiare din Cluj și Corul Mixt al Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș”, a precizat Vasile Cazan, dirijor, managerul Filarmoniocii de Stat din Târgu-Mureș.

Post-ul Seară de autor Selmeczi György, la Filarmonică apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Seară de autor Selmeczi György, la Filarmonică

Credit autor: Alin Zaharie.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button