Ședințe publice pentru ocuparea posturilor libere din școli

sedinte publice pentru ocuparea posturilor libere din scoli

Din 21 august, candidații care au susținut examenul de titularizare în învățământ în această vară sunt așteptați la ședințele publice de repartizare a posturilor vacante rămase libere.

Vorbim doar despre posturile cu viabilitate mai mică de trei ani, pentru care se va încheia contract pe perioadă determinată, pentru un an de zile, iar cel care obține un astfel de post va fi doar suplinitor în învățământ.

Cine participă la aceste licitații ne spune Ion Negrilă, inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Brașov:


La aceste licitații pot participa și cei care au luat peste 7 la examen și care teoretic se pot titulariza. Asta însă dacă există catedră vacantă pe care să devină titular. Postul pe care-l vor obține cei cu note peste 7 va fi tot cu contract pe perioadă determinată.

Dacă și după aceste licitații vor mai rămâne posturi vacante sau fracții de normă neacoperite, în septembrie, acestea vor fi scoase la un nou concurs, de această data, doar la nivel județean. Din nou, Ion Negrilă:

Anul școlar 2019-2020 începe în 9 septembrie.

The post Ședințe publice pentru ocuparea posturilor libere din școli appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Ședințe publice pentru ocuparea posturilor libere din școli

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.