Studenții din Uniunea Europeanã care învață în Anglia nu vor fi afectați de Brexit

studentii din uniunea europeana care invata in anglia nu vor fi afectati de brexit

Ei vor beneficia de aceleași condiții și aceleași taxe ca și pânã acum, a anunțat Ministerul Educației de la Londra.

Prin decizia Ministerului Educației, studenții care vor aplica la universitățile din Anglia pentru anul 2020-2021 vor putea beneficia de împrumuturi pentru acoperirea taxelor universitare de până la 9.250 de lire sterline pe an.

Facilitățile vor fi menținute pe toată durata studiilor indiferent de ce se va întâmpla cu Brexitul. Conducerile universităților au salutat această decizie spunând că era nevoie ca tinerii să știe din timp care sunt acțiunile pe care le au la dispoziție.

De condiții similare vor beneficia și studenții din universitățile scoțiene, autoritățile locale anunțând încă de luna trecută că nu vor exista schimbări în privința taxelor. În funcție de ce se va întâmpla cu Brexitul, dacă va mai avea sau nu loc și în ce formă, situația asta ar putea schimba radical din anul universitar 2021-2022 când taxele pentru studenții străini ar putea fi mai mult decât duble.

În plus, guvernul intenționează se elimină și împrumuturile acordate tinerilor din Uniunea Europeană care vor să studieze în Marea Britanie. Momentan statul acordă tuturor studenților împrumuturi în condiții avantajoase, banii urmând să fie returnați pe parcursul mai multor ani și doar din momentul în care venitul anual depășește 25.000 de lire sterline.

The post Studenții din Uniunea Europeanã care învață în Anglia nu vor fi afectați de Brexit appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Studenții din Uniunea Europeanã care învață în Anglia nu vor fi afectați de Brexit

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.