Cultură

Studenții la drept din Tg.Mureș au început astăzi cursurile

Facultatea de Economie și Drept din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș și-a deschis astăzi porțile pentru studenți.
Câteva sute de tineri s-au întors astăzi în bănci și se pregătesc să devină juriști, economiști, manageri și specialiști în administrația publică.
Pe lângă programul de pregătire, studenții au parte și de activități care să le umple timpul într-un mod constructiv.

Decanul facultății, Conf. univ. dr. Daniela Ştefănescu:

Studenții de la drept și de la administrație publică sunt foarte implicați în multe activități extracuriculare, în cercuri științifice studențești dar și în activități culturale. Ei organizează în fiecare an concertul de Crăciun, care are de fiecare dată o conotație de ajutor pentru cei nevoiași și, în același timp, concursurile dedicate studenților de la drept care în fiecare an se întorc cu premii. Noi le punem la dispoziție infrastructura specifică.

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, li s-a adresat studenților ca unor viitori profesioniști care vor activa în administrația publică:

La Facultatea de Economie și Drept se pregătesc oamenii pentru administrație. Văd în sală viitori primari, deputați, miniștri și așa mai departe, dar pentru aceasta trebuie să vă pregătiți în cei 4 ani atât conform curriculei pe care o aveți, dar trebuie să vă pregătiți și pentru viață.

Deschiderea anului universitar a deschis și o dezbatere referitoare la viitorul meseriei, în contextul în care tehnologia câștigă din ce în ce mai mult teren.

Adina Rus, absolventă a facultății:

Există deja dezvoltate, partea bună e că nu la noi în țară, ci prin alte locuri, în Statele Unite ale Americii, aplicații și programe informatice care sunt capabile să furnizeze soluții juridice. Astfel de premise ne fac să ne gândim ce se va întâmpla mai departe cu rolul nostru de jurist. Din punctul meu de vedere, oricât de mult ar evolua tehnologia, cel puțin o evoluție pe care noi putem acum să o percepem, nu știm unde vom ajunge, cred că nu va putea înlătura niciodată rolul nostru de jurist.

Facultatea de Economie și Drept oferă peste 600 de locuri la licență la administrarea afacerilor, contabilitate, drept, finanțe, management și științe administrative.

Raluca Creţ

The post Studenții la drept din Tg.Mureș au început astăzi cursurile appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Studenții la drept din Tg.Mureș au început astăzi cursurile

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button