Cultură

Super-producții românești la TIFF, în 6 iunie

Publicul cinefil se va putea delecta joi, 6 iunie, la TIFF cu o serie de producții românești de marcă. Vom prezenta în continuare trei dintre ele.

La ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenților va fi proiectat cel mai recent lungmetrah semnat de Tudor Giurgiu, „Parking“, bazat pe romanul „Apropierea“ de Marin Mălaicu-Hondrari (care este și coscenarist). În distribuție îi regăsim pe Mihai Smarandache, Belen Cuesta, Ariadna Gil și Luis Bermejo.
Adrian e un emigrant român care lucrează ca paznic într-un parc auto din Cordoba. Întâlnirea cu Maria, în noaptea de Sânziene, pare predestinată. Pasiunea dintre ei nu ține cont de nimeni, iar încercările prin care trec împreună nu fac decât să le testeze dragostea.
Premiera mondială a filmului a avut loc la TIFF, în cadrul unei proiecții de gală care a deschis ediția de față. La eveniment a participat regizorul Tudor Giurgiu, împreună cu o parte a echipei filmului.

Umbre

La ora 20.45, la Cinema Florin Piersic va avea loc o avanpremieră cu primul episod din Sezonul 3 al popularului serial HBO, „Umbre“.
Episodul a fost scris și regizat de Bogdan Mirică, iar Șerban Pavlu, Maria Obretin și Mădălina Craiu fac parte din distribuția de excepție a serialului.
Lui Relu îi este tot mai greu să facă față provocărilor vieții de gangster. Separată de el, Gina încearcă să îl ține în frâu pe Chuckie, acum adolescent. Sora lui, Magda, Decide să mai dea o șansă relației cu Teddy, fiul lui Căpitanu, în încercarea de a lăsa în urmă evenimentele traumatizante din trecut.
La proiecție va participa și o parte a echipei filmului.

Horațiu Mălăele în rolul Ilie Moromete (Foto: Vlad Cioplea)

În ceea ce-i privește pe cei care încă nu au apucat să vadă „Moromeții 2“, continuarea din acest an a capodoperei din 1987 a lui Stere Gulea, au ocazia să vizioneze filmul pe ecranul uriaș din Piața Unirii, la ora 21.45.
„Moromeții 2“ este regizat tot de Stere Gulea, iar în rolurile principale îi găsim pe Iosif Paștina, Horațiu Mălăele, Dana Dogaru și Andi Vasluianu.
În lumea lui Ilie Moromete cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești. Doar că peste această lume trecuse un război, iar ordinea vieții se schimbă odată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Ilie și fiul său cel mic, Niculae, vor întâmpina diferit schimbarea…
Producția a câștigat Premiul Gopo pentru Cel mai bun film românesc în 2019. Filmul va fi precedat de scurtmetrajul „Tradiție românească“ de Pavel Bartoș.

Post-ul Super-producții românești la TIFF, în 6 iunie apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Super-producții românești la TIFF, în 6 iunie

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button