Taxă de examen pentru asistenţii medicali şi moaşele care urmează cursuri de specializare pentru reconversia sau dezvoltarea profesională

taxa de examen pentru asistentii medicali si moasele care urmeaza cursuri de specializare pentru reconversia sau dezvoltarea profesionala

Ministerul Sănătăţii a introdus o taxă de examen pentru asistenţii medicali şi moaşele care urmează cursuri de specializare pentru reconversia sau dezvoltarea profesională.
Valoarea taxei nu este precizată, deocamdată.

Iniţiatorii ordinului de ministru susţin că acordarea unor servicii de îngrijiri medicale de calitate pentru siguranţa şi securitatea pacienţilor atrage după sine creşterea performanţei profesionale a asistenţilor medicali.

De accea, programele de specializare au ca scop dobândirea de noi cunoştinţe teoretice, abilităţi practice şi competenţe profesionale, impuse de schimbarea condiţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, precum un nou loc de muncă, un nou tip de activitate, sau un nou aparat de explorare.

Programele de specialiazare pentru asistenţii medicali şi moaşe se organizează în unităţi sanitare din centrele universitare.
Examenul poate fi dat în termen de 2 ani de la absolvirea cursului şi va cuprinde o probă practică şi una teoretică. La fiecare dintre ele, candidatul trebuie să obţină cel puţin nota 6.

The post Taxă de examen pentru asistenţii medicali şi moaşele care urmează cursuri de specializare pentru reconversia sau dezvoltarea profesională appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Taxă de examen pentru asistenţii medicali şi moaşele care urmează cursuri de specializare pentru reconversia sau dezvoltarea profesională

Credit autor: Corina Muntean.

Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.