Cultură

Teatrul Național din Târgu Mureș va participa la Festivalul Național de Teatru cu două spectacole

Marina Constantinescu, directorul Festivalului Naţional de Teatru, a anunţat miercuri, 3 iulie, selecţia naţională a celei de-a 29-a ediţii a FNT. Transmisia a fost făcută în sistem live streaming pe www.fnt.ro şi pe pagina de Facebook a Festivalului. Printre cele 41 de producții selecționate se numără și două spectacole ale Teatrului Național din Târgu Mureș.

Compania „Liviu Rebreanu“ va fi prezentă în cadrul FNT cu spectacolul „Navigatorul“ de Conor McPherson, traducerea Bogdan Budeş, în regia lui Cristi Juncu, scenografia şi video Cosmin Ardeleanu, cu Theo Marton, Nicu Mihoc, Dan Rădulescu, Costin Gavază, Richard Balint și Ale Țifrea.

„Navigatorul”. Foto: Cristina GÂNJ (Bristena)

Compania „Tompa Miklós“ va participa la FNT cu spectacolul „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?“ de Horace McCoy, dramaturgia Réka Szabó, în regia lui Mădălin Hîncu, scenografia Răzvan Bordoş, cu Gecse Ramóna, Varga Balázs, Bartha László-Zsolt, Nagy Dorottya, Bokor Barna, Kiss Bora, Kádár L. Gellért, Simon Boglárka Katalin, Kádár Noémi, Csíki Szabolcs, Kocsis Anna, Bálint Örs, Borsos Tamás și Szabó János Szilárd. Spectacolul este câștigătorul concursului pentru tineri regizori, organizat în stagiunea 2018/2019, de Teatrul Național Târgu Mureș.

Imagine din „Şi caii se împuşcă, nu-i aşa?“ (Sursă foto: Compania „Tompa Miklós“)

De asemenea, la ediția din acest an a Festivalului Național de Teatru a fost selecționat și spectacolul „Sam sau Introducere în viaţa de familie“ de Maria Wojtyszko, traducerea Patrícia Pászt, regia László Bocsárdi, decorul József Bartha, costumele Zsuzsanna Kiss, co-producţie a Teatrului „Tamási Áron“ Sfântu Gheorghe şi a Universității de Arte din Târgu Mureş.

Festivalul Naţional de Teatru va avea loc între 18 şi 27 octombrie, la Bucureşti.

Post-ul Teatrul Național din Târgu Mureș va participa la Festivalul Național de Teatru cu două spectacole apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Teatrul Național din Târgu Mureș va participa la Festivalul Național de Teatru cu două spectacole

Credit autor: Andrei Vornicu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button