Economie

45.000 de mureșeni au cerut restituirea taxei auto

Județul Mureș se clasează printre primele din țară, după numărul de autovehicule pentru care se cere restituirea taxei de primă înmatriculare și după suma solicitată.
Șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș, Denes Iren, a spus că deciziile de restituire au fost emise în aproape toate cazurile, iar acum se așteaptă virarea sumelor de la București:

Valoarea solicitată este de 128 de mii mii lei, dar fără dobândă. Suma aproape se dublează la data lichidării. S-au emis deciziile de soluționare, în 99% la sută din cazuri s-au emis deciziile de restituire, dar, actualmente, avem de decontat 51 de milioane, fără dobânzi, însemnând, mai ales, timbrul de mediu, pe care trebuie să îl restituim de acum, din luna mai, până în iulie. Noi, în cazul în care primim sumele solicitate, facem față la restituire.

Sumele aferente taxelor auto vor trebui restituite indiferent dacă există sau nu datorii către stat pe numele respectivilor contribuabili.
Singurele cazuri în care taxa auto ar putea să nu fie rambursată sunt cele în care ANAF a cerut clarificări în legătură cu proprietatea vehiculului.

Raluca Creț

The post 45.000 de mureșeni au cerut restituirea taxei auto appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: 45.000 de mureșeni au cerut restituirea taxei auto

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button