Economie

Apele Române vor realiza praguri de pești pe Niraj și Târnava Mică

Administrația Bazinală de Apă Mureș caută parteneri din partea ONG-urilor pentru implementarea unui proiect pentru conservarea fondului piscicol pe două cursuri de apă din județ.

Împreună cu specialiștii de mediu se vor realiza praguri pentru trecerea peștilor, care vor permite înmulțirea lor în cele mai bune condiții, spune directorul ABA Mureș, Cristian Bratanovici.

Încercăm să devenim parteneri cu ONG-urile și am încercat să facem un program complex la care avem și finanțare privind creșterea gradului de conservare și a biodiversității pe valea pârâului Niraj și a râului Târnava Mică, să facem acele scări de pești, în colaborare cu ei, care vor asigura partea de biodiversitate. Tendința europeană este să revenim pe albiile naturale și să diminuăm construcțiile din beton la minim.

Pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru acest program au fost alocați 55.000 de lei, bani care au fost deja cheltuiți aproape în totalitate.

Raluca Creţ

The post Apele Române vor realiza praguri de pești pe Niraj și Târnava Mică appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Apele Române vor realiza praguri de pești pe Niraj și Târnava Mică

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button