Economie

APIA Harghita face controale în teren

Specialiştii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Harghita controlează peste 31.000 de parcele ale fermierilor care au solicitat subvenţii. Controalele se fac pentru a vedea dacă realităţile din teren corespund cu informaţiile care se regăsesc în cererea de acordare a ajutorului de la UE şi dacă sunt respectate angajamentele luate de aceştia.

Directorul APIA Harghita, Haschi Andras, a declarat, pentru AGERPRES, că acţiunea a început marţi, urmând să fie controlaţi 3.068 de fermieri, care au 31.367 de parcele şi 37.855 de hectare.

Dintre cei peste 3.000 de fermieri controlaţi, 101 au ferme mari, de peste 50 de hectare. Specialiştii APIA fac verificări atât pe teren, cât şi în sistemul informatic şi analizează fotografii realizate din satelit sau avion.

Acesta şi-a exprimat speranţa că acţiunea va fi terminată la timp, punctând faptul că în anii trecuţi APIA Harghita a primit sprijin din partea specialiştilor din alte judeţe. Un număr de 26.473 de fermieri harghiteni au solicitat, în acest an, subvenţii pentru o suprafaţă de 189.100 de hectare.

The post APIA Harghita face controale în teren appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: APIA Harghita face controale în teren

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button