Economie

Avertisment de la ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie avertizează că există riscul ca, la iarnă, să nu poată fi alimentaţi cu gaze toţi consumatorii din România.

ANRE susţine într-un document plasat pe site-ul său că există riscul ca, la iarnă, să nu poate fi alimentaţi toţi consumatorii de gaze din România, având în vedere că există suspiciuni rezonabile că fluxul de gaze din import prin Ucraina va fi redus. De asemenea, capacitatea celorlalte puncte de interconectare este redusă, astfel că ar putea să fie nevoie de întreruperea unor categorii de consumatori şi trecerea unor grupuri termoenergetice la funcţionarea pe păcură.

Este pentru prima dată când autorităţile din România vorbesc de pericolul ca importurile de gaze să fie periclitate de faptul că acordurile dintre Rusia şi Ucraina pentru tranzitul de gaze încetează la 31 decembrie 2019. Până acum, Transgaz afirma în documentele publice că partea română nu a primit nicio informare cu privire la fluxul de gaze din Rusia via Ucraina.

Informaţia privind acest risc apare în nota explicativă a unui proiect de ordin prin care ANRE vrea să modifice metodologia de stocare a gazelor pentru iarnă. Cu două zile în urmă, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a declarat că până în prezent obligaţia de înmagazinare a gazelor naturale pentru iarnă a fost îndeplinită în proporţie de 97%.

The post Avertisment de la ANRE appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Avertisment de la ANRE

Credit autor: Corina Muntean.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button