Economie

Bursa de valori București ridicată la statutul de ”piață emergentă”

Furnizorul global de indici FTSE Russell a promovat România la statutul de Piaţă Emergentă de la cel de Piaţă de Frontieră. Este o decizie crucială pentru economia românească, sunt de părere factori guvernamentali și de pe piața de capital.

Este pentru prima dată când un furnizor global de indici avansează piața de capital românească la ”Piață Emergentă”. Decizia a fost luată după ce România s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare. Reclasificarea statutului va intra în vigoare în septembrie anul viitor.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că decizia anunţată de agenţia FTSE Russell se traduce prin accesul României la fonduri de investiţii de 30 de ori mai mari. La rândul său, Alexandru Petrescu, ministrul Comunicaţiilor, afirmă că economia românească va crește accelerat, generând majorarea investiţiilor în infrastructuri esenţiale, ceea ce va face ca Guvernul să îşi atingă mai uşor obiectivele sociale.

De asemenea, Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB afirmă că noul statut de piață emergentă va permite pieței de capital și economiei românești să absoarbă noi fonduri și transmite un semnal puternic către companiile private și de stat că pot crește semnificativ prin intermediul bursei.

Piața locală de capital a atins în septembrie un nou maxim istoric pentru indicele BET-TR, care include și dividendele. Indicele a trecut luna aceasta de pragul de 15.000 de puncte și a înregistrat o creștere de 39% doar în acest an, ceea ce a făcut ca România să fie una dintre cele mai performante piețe de capital din Europa.

Virgil Natea

The post Bursa de valori București ridicată la statutul de ”piață emergentă” appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Bursa de valori București ridicată la statutul de ”piață emergentă”

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button