Economie

Cartofii şi citricele sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în primele 7 luni

Cartofii şi citricele sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în primele şapte luni ale acestui an, creşterile de preţuri fiind de peste 20%.

În ceea ce priveşte mărfurile nealimentare un avans considerabil de preţ a fost consemnat la tutun şi combustibili, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate astăzi.

Pe de altă parte, în iulie 2019 faţă de iunie 2019, ouăle, carnea de porc şi telemeaua de vacă sunt produsele alimentare care s-au scumpit cel mai mult, în timp ce, cartofii şi fructele s-au ieftinit.

La servicii, în ultima lună, cel mai mult s-a scumpit transportul aerian în timp ce serviciile de telefonie au consemnat preţuri mai mici cu 0,45%.

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 4,1%, în luna iulie a acestui an, de la 3,84% în iunie, pe fondul scumpirilor.

The post Cartofii şi citricele sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în primele 7 luni appeared first on Radio Romania Targu Mures.


Aceasta stire este preluata.

Sursa articolului: Cartofii şi citricele sunt alimentele care s-au scumpit cel mai mult în primele 7 luni

Credit autor: MIRELA ROTAR.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button